Algemene voorwaarden Evenementen

Artikel 1 – Definities

1.1 Organisatie: Stichting Playing for Culture, statutair gevestigd te Vlissingen, Nederland, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 53850807, in samenwerking met Stimulans Consultancy, statutair gevestigd te Willemstad, Curaçao, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 97062. Onder “Organisatie” vallen tevens de (rechts)personen die namens deze partijen belast zijn met de organisatie van een evenement.

1.2 Evenement: Iedere door de Organisatie georganiseerde activiteit, waaronder maar niet beperkt tot muziekfeesten, horecagelegenheden, festivals, optochten en festivalcampings, in de breedste zin van het woord.

1.3 Bezoeker: Iedere (rechts)persoon die op een geldige wijze een toegangsbewijs heeft gekocht of ontvangen voor een door de Organisatie georganiseerd evenement, evenals iedere persoon die zich met een geldig toegangsbewijs toegang wenst te verschaffen tot een evenement.

1.4 Terrein: Alle gebouwen, (al dan niet overdekte) ruimten, velden, pleinen en andere locaties die deel uitmaken van het gebied waar het evenement plaatsvindt. Hieronder worden tevens de parkeerplaatsen en toegangswegen begrepen.

1.5 Toegangsbewijs: Een door of namens de Organisatie verstrekt fysiek of digitaal document, inclusief een barcode, waarmee de Bezoeker toegang krijgt tot een specifiek evenement.

1.6 Tokens: Door de Organisatie uitgegeven munten die Bezoekers tegen een vastgesteld bedrag kunnen aanschaffen en die tijdens het evenement als betaalmiddel kunnen worden gebruikt op door de Organisatie aangewezen locaties.

Artikel 2 – Toepasselijkheid

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van alle aanbiedingen en overeenkomsten met betrekking tot door de Organisatie geleverde diensten of producten, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

2.2 Deze voorwaarden gelden tevens voor overeenkomsten die worden gesloten via of door bemiddeling van door de Organisatie aangewezen (voor)verkoopadressen.

2.3 Tijdens het evenement zijn deze algemene voorwaarden eveneens van toepassing op alle aanvullende overeenkomsten tussen de Bezoeker en de Organisatie, zoals de aanschaf van tokens, drank- en etenswaren en merchandise.

2.4 De algemene voorwaarden zijn raadpleegbaar en te downloaden via de website van het evenement en liggen ter inzage bij de entree.

2.5 Voor specifieke evenementen kunnen aanvullende huisregels gelden. Deze zijn beschikbaar op de website van het evenement en bij de entree. De Bezoeker verklaart zich akkoord met deze huisregels en zal zich hieraan houden.

2.6 Kennelijke verschrijvingen of vergissingen in de aanbiedingen van de Organisatie ontheffen haar van de nakomingsplicht en/of eventuele schadevergoedingen, ook na het sluiten van een overeenkomst.

2.7 Indien een Bezoeker een Toegangsbewijs voor derden bestelt, verklaart hij/zij gemachtigd te zijn om namens deze derden de algemene voorwaarden te accepteren en hen hierover te informeren.

Artikel 3 – Ticketing

3.1 De overeenkomst tussen de Organisatie en de Bezoeker komt tot stand zodra de Bezoeker een toegangsbewijs koopt via de Organisatie of een erkend (voor)verkoopadres, dan wel door het inleveren van een toegangsbewijs bij de entree van het evenement.

3.2 De Organisatie verstrekt het toegangsbewijs eenmalig en bepaalt de wijze van levering (bijvoorbeeld per e-mail). De Bezoeker dient over geschikte middelen te beschikken (zoals een smartphone of printer) om het toegangsbewijs te tonen bij de entree.

3.3 Een toegangsbewijs geeft één persoon eenmalig recht op toegang tot het evenement.

3.4 Alleen de eerste persoon die het toegangsbewijs toont bij de entree krijgt toegang. De Organisatie is niet verplicht te controleren of de houder de rechtmatige eigenaar is.

3.5 De Bezoeker is verantwoordelijk voor het veilig bewaren van het toegangsbewijs. De Organisatie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, beschadiging of misbruik.

Artikel 4 – Verbod op doorverkoop

4.1 Zonder schriftelijke toestemming van de Organisatie is het verboden om toegangsbewijzen door te verkopen of tegen een hogere prijs aan te bieden. Bij overtreding kan de Organisatie het toegangsbewijs ongeldig verklaren zonder restitutie.

4.2 Het is niet toegestaan om toegangsbewijzen zonder toestemming te verloten of uit te delen in loterijen of promotieacties.

4.3 De Organisatie heeft het recht toegang te weigeren en eventuele schade te verhalen op de Bezoeker indien deze zich niet aan dit artikel houdt.

Artikel 5 – Toegang tot het Evenement

5.1 Alleen een origineel, geldig en onbeschadigd toegangsbewijs geeft toegang tot het evenement.

5.2 Bezoekers kunnen een polsbandje of ander identificatiemiddel krijgen, dat zichtbaar gedragen moet worden. Bij verlies of verbreking van een verzegeling verliest het ID-middel zijn geldigheid.

5.3 Bezoekers dienen aanwijzingen van de Organisatie en bevoegde instanties strikt op te volgen.

5.4 De Organisatie kan Bezoekers bij binnenkomst en op het terrein visiteren. Indien hieraan geen medewerking wordt verleend, kan toegang worden geweigerd.

5.5 Bezoekers moeten een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

5.6 De minimumleeftijd voor toegang is 18 jaar, tenzij anders vermeld.

5.7 Het is niet toegestaan het terrein tijdelijk te verlaten en opnieuw binnen te komen, tenzij expliciet toegestaan door de Organisatie.

5.8 Verboden voorwerpen en gedragingen worden vermeld in de huisregels en bij de entree.

Algemene Voorwaarden Evenementen (Vervolg)

Artikel 6 – Munten (Tokens)

6.1 Op het terrein kan uitsluitend worden betaald met door de Organisatie uitgegeven tokens, tenzij anders aangegeven.
6.2 Tokens kunnen alleen ter plaatse worden aangeschaft en zijn niet inwisselbaar tegen geld.
6.3 Tokens zijn alleen geldig tijdens de betreffende editie van het evenement.

Artikel 7 – Overige bepalingen

7.1 Toiletvoorzieningen zijn aanwezig en moeten worden gebruikt. Wildplassen of -poepen is verboden.
7.2 Roken is alleen toegestaan in de daartoe aangewezen buitenruimtes.
7.3 Het gooien van drank of voorwerpen is verboden.
7.4 Vernieling of diefstal leidt tot verwijdering en mogelijke aangifte bij de politie.
7.5 Het is verboden zonder toestemming goederen of reclame te verspreiden op of rondom het terrein.

Artikel 8 – Media en media-apparatuur

8.1 Tijdens het evenement kunnen foto- en filmopnames gemaakt worden in opdracht van (of met een accreditatie van) de Organisatie. De Bezoeker gaat er expliciet mee akkoord dat op en om het terrein beeld- en/of geluidsopnamen worden gemaakt van bezoekers (en dus ook mogelijk van de Bezoeker) van het evenement en dat deze worden verspreid c.q. geëxploiteerd via alle mogelijke mediavormen.
8.2 Het is de Bezoeker toegestaan om tijdens het evenement fotoapparatuur bedoeld voor consumenten mee op het terrein te nemen en hier gebruik van te maken. Onder fotoapparatuur bedoeld voor consumenten wordt verstaan: digitale compact-camera’s (met een normale en vaste lens), telefoons met fotocamera en wegwerptoestellen. Het is niet toegestaan om professionele fotoapparatuur of accessoires (zoals een (uitschuifbaar) statief; waaronder bijvoorbeeld ook wordt verstaan een GoPro Telescoping-Pole) mee te nemen. Ook het meenemen van een filmcamera is niet toegestaan. Of sprake is van de in dit artikel bedoelde niet-toegestane apparatuur, is uitsluitend ter beoordeling van de Organisatie. Als u twijfelt of de fotoapparatuur die u wilt meenemen is toegestaan, neem dan voorafgaand aan het evenement per e-mail contact op met de Organisatie.
8.3 In geval van gebruik door een Bezoeker van de in artikel 8.2 genoemde en niet-toegestane apparatuur op het terrein, is de Organisatie bevoegd:
a) de apparatuur tijdelijk in bewaring te nemen, tot (naar de keuze van de Organisatie):
i. het evenement is afgelopen; of
ii. door de Bezoeker is aangetoond dat alle opnamen en mogelijke kopieën daarvan zijn gewist; of
iii. een nader te bepalen moment indien de Organisatie daar redelijke gronden voor heeft;
b) de Bezoeker die in strijd met artikel 8.2 handelt, te verwijderen van het terrein zonder dat de Organisatie gehouden is tot restitutie van het entreegeld.
8.4 Professionele (pers)fotografen en/of personen die uit commerciële motieven foto- of filmopnamen van een evenement willen maken, dienen in het bezit te zijn van een geldige accreditatie van de Organisatie.
8.5 Nadruk van en/of overname uit het programma(-boekje), posters, andere drukwerken en/of digitale uitingen van de Organisatie of het evenement is zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van de Organisatie verboden.
8.6 De Organisatie is bevoegd om te inspecteren of in strijd met voornoemde artikelen is gehandeld en is tevens bevoegd mogelijk registraties in beslag te nemen en/of te vernietigen.

Artikel 9 – Overmacht

9.1 In geval van overmacht heeft de Organisatie het recht het evenement te annuleren of te organiseren op een andere datum.
9.2 Onder het begrip ‘overmacht’ als bedoeld in dit artikel wordt mede verstaan, alle onvoorziene omstandigheden die buiten schuld of toedoen van de Organisatie zijn ontstaan zoals ziekte of terugtrekking van een artiest, wijzigingen van het programma of andere overmachtsituaties zoals weersomstandigheden, epidemieën, stakingen, wereldwijde gezondheidsproblemen, terroristische dreigingen, etc.
9.3 Als het evenement als gevolg van of in verband met overmacht wordt geannuleerd, zal de Organisatie het aankoopbedrag (exclusief fees) van het toegangsbewijs vergoeden. De Bezoeker kan ten opzichte van de Organisatie geen aanspraak maken op enige (schade)vergoeding anders dan de restitutie van het aankoopbedrag. Er wordt pas tot restitutie overgegaan na afgifte van een origineel, geldig en onbeschadigd toegangsbewijs door de Bezoeker aan de Organisatie.
9.4 In tegenstelling tot artikel 9.3 is de Organisatie niet verplicht om tickets terug te betalen in situaties zoals annuleren door ziekte of terugtrekking van een artiest, wijzigingen van het programma of andere overmachtsituaties zoals weersomstandigheden, epidemieën, stakingen, wereldwijde gezondheidsproblemen, terroristische dreigingen, etc.
9.5 Zolang het evenement plaatsvindt, kunnen geen terugbetalingen worden gedaan.

Artikel 10 – Aansprakelijkheid

10.1 De Bezoeker is consument: De aansprakelijkheid van de Organisatie is beperkt tot vergoeding van directe schade, waarbij het aan de Bezoeker te betalen bedrag nimmer meer zal bedragen dan het bedrag dat de verzekeraar van de Organisatie in het betreffende geval uitkeert. Voor indirecte schade, waaronder tevens begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade wegens bedrijfsstagnatie, is de Organisatie nimmer aansprakelijk.
10.2 De Bezoeker is een (rechts)persoon die handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf: de Organisatie is uitsluitend aansprakelijk voor schade die de Bezoeker lijdt, indien en voor zover die schade het rechtstreekse gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van leidinggevenden van de Organisatie. De aansprakelijkheid is in dit geval beperkt tot vergoeding van directe schade tot maximaal het bedrag dat de verzekeraar van de Organisatie in het betreffende geval uitkeert.
10.3 Het betreden van het terrein en het bezoeken van het evenement geschiedt geheel op eigen risico. Kluisjes voor het opbergen van waardevolle spullen zijn – al dan niet tegen vergoeding – op het terrein beschikbaar, tenzij anders aangegeven. Het gebruik van een kluisje is geheel op eigen risico. De Organisatie is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies of diefstal van bezittingen van de Bezoeker.
10.4 De Bezoeker verklaart zich ermee bekend dat tijdens het evenement luide muziek ten gehore wordt gebracht. De Bezoeker is zelf verantwoordelijk voor het treffen van gehoorbeschermende maatregelen.
10.5 Wijzigingen of afwijkingen in het programma die plaatsvinden na aankoop van het toegangsbewijs geven geen recht op restitutie van het aankoopbedrag.

Artikel 11 – Persoonsgegevens

11.1 De Organisatie verwerkt persoonsgegevens van Bezoekers in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Artikel 12 – Slotbepalingen

12.1 Op deze algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
12.2 In geval van geschillen is de Rechtbank te Breda bevoegd om hierover te oordelen.
12.3 Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld in het Nederlands en vertaald in het Engels. Bij tegenstrijdigheden is de Nederlandse versie leidend.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze algemene voorwaarden dan kunt u contact opnemen via event@atlasclassiccur.com

Versie 1.0, d.d. 01 01 2025

Voor vragen en/of opmerkingen over een van onze events of concepten kunt u contact met ons opnemen middels onderstaand formulier.